Akoestisch behang voor elke ruimte

Akoestisch behang voor elke ruimte

Het besef dat een betere akoestiek het leef- en werkplezier verbetert, daalt meer en meer binnen de interieurwereld in. Vooral in grote, open ruimtes die kampen met geluidsoverlast, is akoestisch behang een strakke en doeltreffende oplossing. Het absorbeert niet alleen geluid, maar is ook sterk egaliserend, vochtwerend en zelfs warmte-isolerend.

Akoestisch behang, meer dan geluiddempend

Akoestisch behang staat ook te boek als isolatiebehang of de akoestische variant van glasweefselbehang en glasvezelbehang. Het wordt natuurlijk vooral geroemd om zijn geluiddempende prestaties, maar biedt nog meer voordelen:

  • Geluidsabsorberend. De rug absorbeert geluid, wat de akoestiek in de ruimte ten goede komt;
  • Egaliserend. Vanwege zijn dikte is het bij uitstek geschikt om oneffenheden en/of andere kleine gebreken in de ondergrond subtiel weg te werken. Dit type behangpapier maakt muren en wanden snel weer glad en strak;
  • Vochtwerend. Het beschikt daarenboven nog over een vocht- en vuilwerende coating. Vocht, vlekken, vingerafdrukken en ander vuil laten zich daardoor makkelijk verwijderen.
  • Kostenbesparend. Het isoleert warmte en verkleint temperatuurschommelingen. Hierdoor ‘lekt’ er minder warmte via de wanden weg naar buiten, wat energie én dus ook kosten bespaart.

Om deze eigenschappen wordt akoestisch behang veelal toegepast in kantoorruimtes, musea, hospitality-instellingen en zelfs nieuwbouwwoningen. Akoestisch behang presteert op akoestisch vlak beter dan ‘standaard’ behang en veel andere gebruikelijke wandoplossingen.

Akoestischbehang met print

Multifunctionele en sfeervolle oplossing

Akoestisch behang is buitengewoon multifunctioneel. Het verbetert de akoestiek in elke ruimte en is tevens een sfeervolle oplossing voor geluidsoverlast, warmteverlies, vocht en oneffenheden aan de wand.

Prints van Oranje weet als geen ander hoe een ontwerp goed tot zijn recht komt door deze op de juiste manier te printen. Dankzij geavanceerde printtechnieken komt elk dessin tot leven. Het is mogelijk om afbeeldingen of (eigen) dessins fotorealistisch op behang terug te laten komen.

Breed gamma akoestisch behang

Akoestisch printbehang is er in vele soorten en maten. Benieuwd naar ons brede gamma? Informeer vrijblijvend naar ons aanbod.


Publicatiedatum: 2018-06-19
Categorie: nieuws

Terug naar nieuws
Contact

Adres:
Ringveste 9
3992 DD Houten
T: 030 634 7650
E: info@printsvanoranje.nl

Bekijk onze andere gerelateerde berichten

We ondersteunen je van ontwerp tot realisatie. Laat ons je inspireren met onze eerdere projecten.

PROJECTEN

Laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten en doe ideeën op voor de toepassing van jouw ontwerp.

BEKIJK PROJECTEN

TECHNIEKEN

De dessins kunnen alleen op onze producten (tapijt, vinyl, gordijn, behang, akoestische panelen en meubelstof) worden geprint. Heb je vragen over de beste techniek voor je toepassing? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuws & blogs

Neem een kijkje bij onze nieuwsartikelen waarin we je op de hoogte houden van interessante informatie, interieurtrends, achtergronden en projecten.

NAAR NIEUWS

Copyright Prints van Oranje

Prints van oranje Copyright 2013 - 2020