Brandwerende wand- en vloerbedekking met brandklasse Bfl-s1 en Cfl-s1

Brandwerende wand- en vloerbedekking met brandklasse Bfl-s1 en Cfl-s1

Al bij het interieurontwerp is het belangrijk om aandacht te besteden aan de brandveiligheid van de ruimtes waarin men woont, werkt of verblijft. Bij het kiezen van geschikte wand- of vloerbedekking is het van vitaal belang om rekening te houden met de Europese regels rondom brandwerendheid. De interieurmaterialen van Prints van Oranje beschikken over brandwerende eigenschappen. De stoffen vertragen de vlamvatting en voorkomen dat vuur snel om zich heen kan slaan.

Beperk brand(vorming) met brandwerende vloerbedekking

Een brand helemaal uitsluiten is niet mogelijk, maar brandwerende en -vertragende wand- en vloerbedekking minimaliseert de kans op het ontstaan van een brand en remt de verdere ontwikkeling hiervan af. Op die manier kun je in noodsituaties kostbare tijd winnen, zodat iedereen tijdig het pand kan verlaten.

Oplossingen voldoen aan brandklasse Bfl-s1 en Cfl-s1

De brandvertragende wand- en vloerbedekkingsoplossingen van Prints van Oranje voldoen aan de B-klasse (Bfl-s1) of C-klasse (Cfl-s1) en daarmee ook aan de huidige bouwbesluit- en brandpreventienormen:

  • Onder de B-klasse worden moeilijk brandbare producten als vinylbehang en tapijt op basis van velours geschaard;
  • Tot de C-klasse behoren interieurmaterialen in het midden van het brandwerende spectrum, waaronder tapijt op basis van frisé;
  • Suffix -s1 staat voor de rookklassen van de producten. S1 is de hoogste rookklasse en houdt in dat er bij brand slechts sprake is van ‘geringe rookproductie’.

Veiligheid boven alles

Prints van Oranje heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn alle wand- en vloerbedekkingen standaard voorzien van brandwerende eigenschappen:

  • Voor gordijnen wordt altijd brandvertragende stof gebruikt;
  • De meubelstof voorkomt dat vlammen zich snel ontwikkelen tot een grote brand;
  • Veel tapijttypes zijn standaard al geïmpregneerd met een brandwerend middel. Zo niet, dan kan Prints van Oranje dat desgewenst realiseren;
  • Vinyl is van nature niet erg brandbaar, maar bij Prints van Oranje standaard ook brandvertragend uitgevoerd;
  • Ons behang is brandvertragend, in het bijzonder het vinylbehang.

Ongelimiteerde creatieve vrijheid

Een onvergetelijke indruk begint met creatieve vrijheid en eindigt bij de perfecte afstemming van materialen en stijlelementen. En dat alles zonder concessies te hoeven doen aan de veiligheid.

Je kunt het creatieve ontwikkelingsproces zelf op je nemen, maar ook bij onze eigen vormgevers onderbrengen. Wat je ook kiest, we gaan met onze prints tot het uiterste en leveren onze brandveilige interieurmaterialen in een ongekend hoge kwaliteit die jaren meegaat.

Vraag ons om vrijblijvend advies via info@printsvanoranje.nl of 030 634 7650.


Publicatiedatum: 2018-10-12
Categorie: nieuws

Terug naar nieuws
Contact

Adres:
Ringveste 9
3992 DD Houten
T: 030 634 7650
E: info@printsvanoranje.nl

Bekijk onze andere gerelateerde berichten

We ondersteunen je van ontwerp tot realisatie. Laat ons je inspireren met onze eerdere projecten.

PROJECTEN

Laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten en doe ideeën op voor de toepassing van jouw ontwerp.

BEKIJK PROJECTEN

TECHNIEKEN

De dessins kunnen alleen op onze producten (tapijt, vinyl, gordijn, behang, akoestische panelen en meubelstof) worden geprint. Heb je vragen over de beste techniek voor je toepassing? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuws & blogs

Neem een kijkje bij onze nieuwsartikelen waarin we je op de hoogte houden van interessante informatie, interieurtrends, achtergronden en projecten.

NAAR NIEUWS

Copyright Prints van Oranje

Prints van oranje Copyright 2013 - 2020