De voordelen van akoestisch behang op kantoor

De voordelen van akoestisch behang op kantoor

Mensen zijn productiever in een prettige werkomgeving. In kantoren biedt akoestisch behang daarom uitkomst. De ervaring leert namelijk dat veel Nederlandse kantoorruimtes en grote open werkruimten met geluidsoverlast kampen. Merkwaardig maar waar: veel gebouwen zijn vooral voor het oog ontworpen, niet voor het oor. Op dit soort locaties filtert akoestisch behang zelfs de kleinste geluiden, zodat medewerkers hun werk ongestoord kunnen voortzetten. Akoestisch behang is geluiddempend, vochtwerend, isoleert warmte en egaliseert de ondergrond. De voordelen op een rij:

Akoestisch behang is sterk geluiddempend

Akoestisch behang is sterk geluiddempend. Het absorbeert zelfs de kleinste geluiden en creëert zodoende een optimaal werkklimaat. Handig bij Het Nieuwe Werken, waar het open kantoor inmiddels een veelgebruikt inrichtingsconcept is. Daar zijn de communicatielijnen tussen het team kort en kan kennis of informatie snel worden overgedragen.

Groot nadeel is wel dat geluid in deze ruimtes vaak vrij spel heeft. Hard materiaal, zoals beton en glas, reflecteert geluid en maakt van ieder onschuldig achtergrondgeluid een oorverdovend galmen. Funest voor de communicatie en concentratie op kantoor.

Op veel kantoren laat de akoestiek te wensen over, blijkt uit cijfers van Plantronics en IPSOS:

  • Kantoormedewerkers verliezen tot 86 minuten per dag door afleiding als gevolg van geluidsoverlast;
  • 61% van alle kantoormedewerkers ervaart middelmatig tot veel geluid op de werkvloer;
  • Geluidsoverlast door collega’s staat met 40% bovenaan als factor die de meest negatieve invloed heeft op de productiviteit.

print behang design

Warmte-isolatie dankzij dikte isolatiebehang

Akoestisch behang, ook wel isolatiebehang, zorgt mede door de dikte van het materiaal voor een zeer efficiënte warmteregulering. De warmte-isolatie voorkomt grote temperatuurschommelingen en ook dat warmte via de wanden naar buiten ‘weglekt’ en dus verloren gaat.

“Met akoestisch behang realiseer je een 75% snellere opwarming van de ruimte. Doordat de ruimte eerder op temperatuur is, bespaar je fors op de energiekosten.”

Akoestisch behang werkt egaliserend

Akoestisch behang werkt ook egaliserend: het is een handige oplossing voor kleine gebreken in de ondergrond van de muur of wand. Met dit type behangpapier kun je eenvoudig scheuren of andere oneffenheden wegwerken. Het maakt de wand in korte tijd weer glad en strak.

behang vergader ruimte

Vochtwerend, vrij van vlekken

Het behang heeft bovendien een vuil- en vochtwerende coating en is afwasbaar. Vocht en vuil krijgt geen kans om zich aan het behang te hechten.

“Vlekken, vingerafdrukken en ander vuil op akoestisch behang laten zich makkelijk verwijderen.”

Voordelen waar je niet omheen kunt

Akoestisch behang geeft een aangenamere akoestiek en is een sfeervolle oplossing tegen warmteverlies en vocht. Ook werkt het oneffenheden op de muren met speels gemak weg. Stuk voor stuk voordelen waar je niet omheen kunt. Met het behang van Prints van Oranje komt elk ontwerp tot leven. Benieuwd hoe we het werkklimaat op je kantoor kunnen verbeteren met ons brede gamma akoestisch behang? We gaan graag met je in gesprek. Bel voor meer informatie naar 0320-230508 of stuur ons een e-mailbericht via info@printsvanoranje.nl.


Publicatiedatum: 2018-05-23
Categorie: nieuws

Terug naar nieuws
Contact

Adres:
Ringveste 9
3992 DD Houten
T: 030 634 7650
E: info@printsvanoranje.nl

Bekijk onze andere gerelateerde berichten

We ondersteunen je van ontwerp tot realisatie. Laat ons je inspireren met onze eerdere projecten.

PROJECTEN

Laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten en doe ideeën op voor de toepassing van jouw ontwerp.

BEKIJK PROJECTEN

TECHNIEKEN

De dessins kunnen alleen op onze producten (tapijt, vinyl, gordijn, behang, akoestische panelen en meubelstof) worden geprint. Heb je vragen over de beste techniek voor je toepassing? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuws & blogs

Neem een kijkje bij onze nieuwsartikelen waarin we je op de hoogte houden van interessante informatie, interieurtrends, achtergronden en projecten.

NAAR NIEUWS

Copyright Prints van Oranje

Prints van oranje Copyright 2013 - 2020