De opkomst van excentrieke hotel interieurs: 5 voorbeelden

De opkomst van excentrieke hotel interieurs: 5 voorbeelden

Tegenwoordig zien we steeds vaker excentrieke hotel interieurs. In het interieurontwerp worden opvallende kleuren, verschillende materialen en dessins en een dynamisch lichtontwerp toegepast. Hoe komt het dat we deze excentrieke interieurs niet terugzien in andere toepassingen, zoals kantoorpanden of huizen, maar wel steeds vaker in hotels?

Het ‘Alice in Wonderland-effect’

Om hier antwoord op te geven moet je in de huid kunnen kruipen van de gebruikers van een bepaalde ruimte. Je moet ze kunnen begrijpen en weten welke ervaring ze verwachten wanneer ze een ruimte betreden. Nu denk je vast; ‘Dat is toch de basis voor een goed interieurontwerp in elke branche of toepassing?’

Dat klopt. Echter, als je hotelontwerp vergelijkt met het ontwerp van woningen en kantoorpanden, zie je toch verschillen in de gewenste ervaring voor dezelfde gebruikers. Sommigen noemen dit het ’Alice in Wonderland-effect’.

De wens om voor even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit wordt steeds groter. Een omgeving die sterk afwijkt van de inrichting thuis of op kantoor en je meeneemt in een andere wereld, draagt daar sterk aan bij. Een wereld waarin een oase aan kleur, grootschalige patronen en speels licht al je zintuigen prikkelen en je doen verwonderen. Excentrieke hotel interieurs bieden hiervoor de perfecte uitvalsbasis.

Excentrieke hotel interieurs in Nederland

Het ‘Alice in Wonderland-effect’ dat gecreëerd wordt met de excentrieke hotel interieurs heeft inmiddels een flinke opkomst gemaakt in Nederland. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden hebben we 5 Nederlandse hotels voor je op een rijtje gezet die bekend staan om hun excentrieke hotel interieur.

1. Hotel Room Mate Bruno – Rotterdam

Voor Hotel Room Mate Bruno transformeerde het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier in Rotterdam tot een opvallende hotspot met een extravagant karakter. Het spectaculaire interieur zit vol subtiele verwijzingen naar het nautische thema. In de hotelkamers komen astronomische elementen van de zeevaart terug en in het restaurant vormen specerijen een passende decoratie. Aan het plafond in de gangen bevindt zich het meest spectaculaire detail: honderden meters aan behang, bedrukt met oude Nederlandse zeekaarten.

Excentrieke hotel interieurs Hotel Room Mate Bruno Rotterdam

Foto: Greater Venues

2. Niu Dairy Hotel – Haarlem

Het gehele interieur in het Niu Dairy Hotel in Haarlem verwijst naar zuivel en muziek. Geen alledaagse combinatie, wel een bijzondere. Hoe deze opvallende keuze voor melk en muziek tot stand kwam? Op de locatie van het hotel stond eerder zuivelfabriek ‘De Sierkan’ en naast het hotel bevindt zich ‘poppodium het Petronaat’. Vandevloeren benaderde Prints van Oranje voor een uniek printtapijt geïnspireerd op koeien(vlekken).

Excentrieke Hotel interieurs Niu dairy hotel haarlem

3. Kaboom Hotel – Maastricht

Vijf statige, historische panden samengevoegd tot één fris budgethotel. Ja, dat botst: Kaboom. Door de mix van het op klassiek bloemetjesbehang geïnspireerde printbehang, fris wit en functioneel meubilair en allerlei details is een klassiek interieur ontwikkeld mét een excentrieke twist.

Excentrieke Hotel interieurs kaboom maastricht

4. The College Hotel – Amsterdam

In het interieurontwerp van The College Hotel in Amsterdam werden de grenzen opgezocht in het combineren van materialen, kleuren en patronen. Bij de transformatie van het monumentale pand zijn zoveel mogelijk historische aspecten in originele staat teruggebracht. Het resultaat is een boudoir-setting met een spannend en harmonieus geheel.

Excentrieke Hotel interieurs The College Hotel Amsterdam

Foto: Misset Horeca

5. Nhow Amsterdam RAI – Amsterdam

Tot slot een excentriek hotel interieur waarbij de geplande opening pas in het eerste kwartaal van 2020 is, maar welke zeker niet mag ontbreken in ons overzicht: Het Nhow Amsterdam RAI hotel. Dit hotel is misschien wel de definitie van ‘excentriek’. Thema’s uit de Gouden Eeuw, met Amsterdam als een commercieel centrum van Europa, zijn duidelijk zichtbaar in de kamers. Dit thema is gecombineerd met bekende internationale symbolen, zoals mandala’s uit India, Mexicaanse ‘Día de los Muertos’ doodshoofden of kersenbloesem uit Japan: alle symbolen komen terug in een moderne, internationale setting.

Excentrieke Hotel interieurs Nhow Amsterdam RAI

Foto: Greater Venues

Creëer ook een ‘Alice-in-Wonderland-effect’ bij je gasten

Prints van Oranje is naast het ontwerpen van interieurs hoofdzakelijk leverancier van bedrukt tapijt, stof, vinyl, behang en gordijnen, voorzien van elke denkbare print en dessin. Wij hebben alles in huis om samen met jou je gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Benieuwd naar de mogelijkheden om je hotel om te toveren tot een excentriek ‘wonderland’? Informeer gerust bij een van onze medewerkers en neem direct contact met ons op via info@printsvanoranje.nl of 030-634 7650.


Publicatiedatum: 2019-01-07
Categorie: nieuws

Terug naar nieuws
Contact

Adres:
Ringveste 9
3992 DD Houten
T: 030 634 7650
E: info@printsvanoranje.nl

Bekijk onze andere gerelateerde berichten

We ondersteunen je van ontwerp tot realisatie. Laat ons je inspireren met onze eerdere projecten.

PROJECTEN

Laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten en doe ideeën op voor de toepassing van jouw ontwerp.

BEKIJK PROJECTEN

TECHNIEKEN

De dessins kunnen alleen op onze producten (tapijt, vinyl, gordijn, behang, akoestische panelen en meubelstof) worden geprint. Heb je vragen over de beste techniek voor je toepassing? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuws & blogs

Neem een kijkje bij onze nieuwsartikelen waarin we je op de hoogte houden van interessante informatie, interieurtrends, achtergronden en projecten.

NAAR NIEUWS

Copyright Prints van Oranje

Prints van oranje Copyright 2013 - 2020