Home-ificatie met grensvervagende gordijnstof

Home-ificatie met grensvervagende gordijnstof

Home-ificatie. Een kreet die ik een keer tegenkwam in een artikel, waarin stond dat de grens tussen werk en privé vervaagt. Wie thuis is, logt ‘s avonds nog even in op zijn laptop of leest nog snel enkele werkgerelateerde mails op zijn smartphone. Omgekeerd krijgen ook werkomgevingen vaker ‘huiselijke’ elementen. De bedoeling is om een zo aangenaam mogelijke werkplek te creëren waar iedereen zich ‘thuis’ voelt.

Interieur heeft positieve invloed

Een sfeervolle en gezellige inrichting met bijvoorbeeld knusse banken en leuke meubels, krijgt dan ook steeds meer aandacht in de zakelijke interieurbranche. Zo’n interieur heeft vaak een positieve invloed op de gemoedstoestand van de gebruikers van deze ruimte. Zo blijkt uit internationaal onderzoek dat medewerkers gelukkiger worden als er planten op de werkplek zijn. Hun productiviteit kan daarmee tot wel 15% toenemen.

hotel gordijnHoofdkwartier ÖB in Wenen. Ontwerp: INNOCAD architecture. Grafisch design: United Everything.

Gordijnstof weer in zwang

Rechttoe rechtaan is allang de standaard niet meer. Als tegenreactie op de kale harde materialen in bijvoorbeeld kantooromgevingen, raken interieurstoffen weer in zwang. Niet zomaar stoffen, maar prachtige gordijnen voorzien van de mooiste prints. Deze geprinte gordijnstoffen kunnen in bestaande omgevingen worden gebruikt om gescheiden werkplekken te creëren en/of ruimtes te camoufleren.

bedrukte gordijnstof Overlegruimte in het Calvijn Junior College.

Sfeervol en karakteristiek

Geprinte gordijnstoffen creëren hierdoor op een verrassend simpele wijze aangename werkplekken met elk hun eigen sfeer en karakter. Het resultaat hoeft lang niet altijd uitbundig te zijn om het verschil te maken.

Gordijnstof als moodmaker

Eén van die voorbeelden die Prints van Oranje heeft gerealiseerd betreft een stilteruimte in een ziekenhuis. De vitrage werd heel subtiel voorzien van grasachtige prints met enkele afbeeldingen van vogels. Hierdoor werd gelijk een aangename en rustgevende stemming neergezet.

Gordijnstof camoufleert uitzicht

Een ander prachtig voorbeeld is een gordijn voorzien van een foto van een door een architect gefotografeerd duinenlandschap. Zijn bedoeling was om het uitzicht op een lelijk pand te camoufleren. Dat dit is gelukt, blijkt wel uit het feit dat de tafels en stoelen op het terras van dit balkon onderdeel zijn geworden van dit landschap.

© 2018 Ab Oosterhof Interieurarchitect – in opdracht van Prints van Oranje.


Publicatiedatum: 2018-11-19
Categorie: nieuws

Terug naar nieuws
Contact

Adres:
Ringveste 9
3992 DD Houten
T: 0320 230 508
E: info@printsvanoranje.nl

Bekijk onze andere gerelateerde berichten

We ondersteunen u van ontwerp tot realisatie. Laat ons u inspireren met onze eerdere projecten.

BROCHURE

Download onze gratis brochure met alle dessins

DOWNLOAD HIER

TECHNIEKEN

De dessins kunnen alleen op onze producten (tapijt, gordijn, behang, vinyl en meubelstof) worden geprint. Heb je vragen over de beste techniek voor je toepassing? Neem dan contact op.

TAPIJTDESSIN ALS CULT

Hoe een eenvoudig tapijtdessin een cult werd.

En waarom dat voor elke designer nu mogelijk is

Lees het artikel

Copyright Prints van Oranje

Prints van oranje Copyright 2013 - 2019