Interieurstoffen met eigen ontwerp? Ja, dat kan!

Interieurstoffen met eigen ontwerp? Ja, dat kan!

De ontwikkelingen op het gebied van digitaal printen van textiel staan niet stil. Geen vaste standaard dessins meer, maar interieurstoffen met je eigen ontwerp! Hoe werkt dit nu en wat is er mogelijk? Je leest het hieronder.

Interieurstof vanaf 6 strekkende meter

Het is nu mogelijk om kleine metrages te voorzien van unieke prints in oneindig veel kleurstellingen. Zat je vroeger vast aan maximaal 12 of 16 kleuren, het maken van sjablonen, enorme ontwikkelingskosten en een minimum van wel 1000m1, nu kun je al printen vanaf 6 strekkende meter. Letterlijk u vraagt en wij draaien!

TEXTIEL PRINTEN GAAT DIGITAAL

De gemiddelde printsnelheid is de laatste jaren verhoogd van 10m1 per uur naar 150m1 per uur!

Daardoor is digitaal geprinte stof heel betaalbaar geworden. Een textielprinter werkt hetzelfde als de ‘huis, tuin en keuken’ inktjet printer. De maten voor textiel zijn 1,40 en 1,50m breed. De printerkop is ongeveer een 10 centimeter. Dus net een gewone printer maar dan groter.

interieurtextiel-printenEEN DESSIN MAKEN, HOE WERKT DAT?

De textieldessin maker moet rapporteren aan de boven en aan de onderkant. Ik werk al vanaf mijn vijftiende in de textiel, dus ik weet dat dit geen makkelijke klus is! Maar schrik niet. Wij hebben alle ervaring en kennis in huis. Daarom raden wij relaties aan om met hun ideeën bij ons te komen. Wij geven passend advies en werken als nodig het dessin verder uit. Samen is het zo gepiept!

WAAROM POLYESTERS EN KUNSTVEZELS?

printer-interieurstofPolyesterdoek is stabiel met wassen, slijtvast en de ‘touch and feel’ is verrassend prettig. Wij hebben dan ook gekozen voor transferdruk. Hierbij worden de inkten op transferpapier gedrukt en op het doek gekalanderd. Bij het kalanderen (een machine met een grote trommel die rond de 200 graden is) vergassen de op waterbasis gemaakte inkten diep in de vezel van het doek. Bij het afkoelen sluit de vezel met de kleuren erin. Zo zijn de prints diep in de stof verankerd en heb je nog lang plezier van mooi textiel met je eigen unieke print.

Wat kan Prints van Oranje voor je doen?

Prints van Oranje helpt je om de kloof tussen custom made ideeën en realisatie te overbruggen. Met vragen over textiel, wandbekleding en vloerbekleding kun je altijd contact opnemen!

 

Geschreven door: Bas Straalman – grafisch ontwerper bij Prints van Oranje


Publicatiedatum: 2017-01-04
Categorie: nieuws

Terug naar nieuws
Contact

Adres:
Ringveste 9
3992 DD Houten
T: 0320 230 508
E: info@printsvanoranje.nl

Bekijk onze andere gerelateerde berichten

We ondersteunen u van ontwerp tot realisatie. Laat ons u inspireren met onze eerdere projecten.

BROCHURE

Download onze gratis brochure met alle dessins

DOWNLOAD HIER

TECHNIEKEN

De dessins kunnen alleen op onze producten (tapijt, gordijn, behang, vinyl en meubelstof) worden geprint. Heb je vragen over de beste techniek voor je toepassing? Neem dan contact op.

TAPIJTDESSIN ALS CULT

Hoe een eenvoudig tapijtdessin een cult werd.

En waarom dat voor elke designer nu mogelijk is

Lees het artikel

Copyright Prints van Oranje

Prints van oranje Copyright 2013 - 2019