Rood tapijt bij Van Gogh Museum

Stijlvol en kleurrijk

Printtapijt

Vincent van Gogh raakte in de laatste jaren van zijn leven geïnspireerd door de Japanse prentkunst. De ongekende ruimtewerking, schilderachtige kleuren, grote kleurvlakken en aandacht voor details uit de natuur spraken de kunstschilder enorm aan. De tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’ in het Prentenkabinet van het Van Gogh Museum biedt een unieke weergave van het land en de schilderkunst waar hij zo gefascineerd door was geraakt. Prints van Oranje heeft het tapijt in de expositieruimte van het museum gerealiseerd.

Japanse natuur als inspiratiebron

Studio Berry Slok nam het ontwerp voor het printtapijt voor zijn rekening. De rode kleur heeft veel weg van de bomen en de landschappen zo typerend voor de Japanse nazomerdagen. Het tapijt voert nooit de boventoon en doet, om in de woorden van Vincent te spreken, “ons terugkeren naar de natuur, ondanks onze opvoeding in een wereld vol conventies.”

Ongekende schaduwwerking

Zoals de kleurvlakken en stilering van de Japanse prenten Vincent de weg wezen, staat ook het rode tapijt met zijn ongekende schaduwwerking in dienst van Vincents eigen prenten. Subtiel, maar effectief.

Inspireer

Wat is je grootste inspiratiebron? En benieuwd hoe wij dat kunnen vormgeven op ons printtapijt of vele andere toepassingen? Neem dan contact op of bel ons direct op 030-634 7650.

“Als (interieur)architect of interieurontwerper wil je een omgeving creëren met een volledig eigen identiteit door je eigen unieke print te ontwerpen. Met Prints van Oranje maken we dit mogelijk. Onder andere voor hotels, kantoren, retail- en hospitality-omgevingen. Wij ondersteunen je graag met onze ervaring, kennis en creativiteit. Jij bepaalt, wij denken en werken mee.” – John Evenhuis

maak een afspraak

BEKIJK ANDERE INTERESSANTE PROJECTEN

Rabobank logo

"Voor onze banken in Bussum en Laren heeft Prints van Oranje geweldige tapijten geleverd zoals in Laren op onze beleggingsafdeling de enorme klok en de dots. Wij zijn er enorm blij mee!"-

PROJECTEN

Laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten en doe ideeën op voor de toepassing van jouw ontwerp.

BEKIJK PROJECTEN

TECHNIEKEN

De dessins kunnen alleen op onze producten (tapijt, vinyl, gordijn, behang, akoestische panelen en meubelstof) worden geprint. Heb je vragen over de beste techniek voor je toepassing? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuws & blogs

Neem een kijkje bij onze nieuwsartikelen waarin we je op de hoogte houden van interessante informatie, interieurtrends, achtergronden en projecten.

NAAR NIEUWS

Copyright Prints van Oranje

Prints van oranje Copyright 2013 - 2020